X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un antrenor și alte trei persoane care aranjau meciuri de tenis, reținuți

29 noi. 2017,, 10:50   Societate
3182 0

Patru persoane, printre care și un antrenor din cadrul Federaţiei Moldoveneşti de Tenis, au fost reţinute de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, notează NOI.md.

Cei patru sînt bănuiți de trucarea mai multor meciuri de tenis, disputate atît pe teritoriul Moldovei, cît şi peste hotarele ei. Contra unor sume de bani, bănuiţii i-ar fi convins pe jucători de tenis, dar şi pe antrenori să aranjeze anumite scoruri. Avînd rezultatele meciurilor, ei cîştigau mii de euro la casele de pariuri.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, antrenorul reţinut, care practica şi arbitrarea meciurilor de tenis, a fost documentat cum, în comun cu încă trei persoane, a influenţat mai mulţi jucători de tenis cu scopul de a-i determina să obţină un anumit scor sau să aibă un anumit comportament în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale de tenis de cîmp.

De asemenea, au fost constatate multiple cazuri în care jucătorii au acceptat trucarea meciurilor, în schimbul unor sume de bani. Bănuiţii ar fi acţionat în complicitate cu antrenori şi jucători de peste hotare, inclusiv din Romînia, Ucraina şi din alte ţări din fosta URSS. În cadrul procesului penal, au fost obţinute confirmări că acest grup de persoane făcea, în permanenţă, schimb de informaţii, astfel reuşind să manipuleze zeci de evenimente sportive.

Ieri, CNA şi procurorii au efectuat percheziţii la domiciliile persoanelor implicate, de unde au fost ridicate probe ce confirmă activitatea infracţională a grupului. La faţa locului au fost depistate carduri bancare, de pe contul cărora se făceau transferuri către casele de pariuri, telefoane mobile şi calculatoare, în care a fost găsită corespondenţa privind manipularea evenimentelor sportive de către persoane care practicau asemenea activitate peste hotarele Republicii Moldova.


Totodată, dintr-o casetă de valori, arendată la una dintre bănci de către unul dintre bănuiţi, au fost ridicați 14 000 de euro, bani despre care se cunoaşte că ar proveni din parierea evenimentelor sportive trucate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?