Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Dodon, despre perspectivele statutului de observator la CEE pentru Moldova

29 noi. 2017,, 10:20   Politică
2784 7

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, speră că anul viitor va fi aprobat statutul de observator al țării noastre în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, notează NOI.md.

El și-a exprimat această speranță în cadrul întîlnirii cu Tatiana Valovaia, membru al colegiului (ministru) pe principalele direcții integraționiste și macroeconomie din cadrul Comisiei Economice Eurasiatice, care se află în ţara noastră pentru a participa la lucrările celei de-a doua şedinţe a grupului de lucru mixt pentru cooperare între Comisia Economică Eurasiatică şi Republica Moldova.

Șeful statului a salutat vizita oficialului în Republica Moldova, menționînd că raporturile de cooperare eficientă vor continua, așa cum a fost planificat anterior.

Președintele a subliniat că în aprilie 2018 se va împlini un an de la semnarea Memorandumului de colaborare dintre Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică (UEA), exprimîndu-și speranţa că în anul viitor Moldova va obține statutul de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Igor Dodon a mulţumit Comisiei Economice Eurasiatice pentru sprijinul acordat Moldovei în acest proces.

În context, șeful statului a informat-o pe Tatiana Valovaia că, în luna iunie 2018, cînd se vor împlini patru ani de la semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, este preconizată organizarea unei conferinţe internaţionale de amploare, în cadrul căreia va fi prezentată o analiză detaliată a rezultatelor şi perspectivelor colaborării cu UE, precum şi informaţii cu privire la direcţiile şi potenţialul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?