O nouă condamnare la CEDO. Autoritățile vor achita peste 8000 de euro

O nouă condamnare la CEDO. Autoritățile vor achita peste 8000 de euro

Republica Moldova a pierdut un dosar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului într-un dosar ce vizează condițiile de detenție din Penitenciarul nr.13, informează NOI.md.

Reclamantul a invocat încălcarea articolului 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului - interdicţia tratamentului inuman şi degradant. El s-a plîns de faptul a fost deţinut într-o celulă rece, suprapopulată, fără lumină naturală sau ventilaţie, iar din cauza insuficienţei paturilor, deţinuţii erau nevoiţi să doarmă pe rînd.

De asemenea, el pretinde că mîncarea servită era insuficientă şi inadecvată pentru consum şi că era permis duşul doar o dată pe săptămînă şi o oră pe zi pentru exerciţii. În final, el s-a plîns că nu a primit tratament medical pentru diferite boli pe care le-a contractat pe durata detenţiei.

Curtea a constatat că, pe durata detenţiei sale în Penitenciarul nr. 13, reclamantul a fost supus condiţiilor de detenţie de o severitate care depăşeşte nivelul inerent de suferinţă în detenţie şi că a avut loc violarea Articolului 3 din Convenţie. Curtea a dispus acordarea reclamantului de către autoritățile moldovenești a sumei 8.000 de euro cu titlu de prejudiciu moral şi 650 de euro cu titlu de costuri şi cheltuieli.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load