Un agent economic a rămas fără apă pentru datorii

Un agent economic a rămas fără apă pentru datorii

Un agent economic din capitală a fost debranșat marți, 28 noiembrie, de la sistemul centralizat de alimentare cu apă din cauza datoriilor de circa 31 de mii lei, transmite IPN.


Viorica Andronovici, inginer-coordonator al grupului de deconectări din cadrul SA „Apă-Canal Chișinău”, spune că pe o adresă agentul economic înregistrează datorii de circa 25 de mii de lei, iar pe o altă adresă, la care s-a efectuat astăzi debranșarea, încă șase mii de lei. În cazul celei de-a doua adrese, agentul economic a luat în chirie spațiul locativ de la o persoană fizică și chiar dacă desfășoară activitate economică, prestînd servicii hoteliere, refuză să încheie contract cu furnizorul de apă și să achite consumul conform tarifului stabilit pentru persoanele juridice.

Ofițerul de presă al societății „Apă-Canal Chișinău”, Nadejda Fotescu, a declarat că acest agent economic arendează spațiul de la o persoană fizică, respectiv pe adresa respectivă se aplică tariful de 10,69 lei. Dar, de fapt, persoana prestează servicii hoteliere și trebuie să achite tariful de 24,50 lei. Astfel, dacă în prezent i s-a calculat o restanță de șase mii de lei, avînd un consum de 600 de metri cubi, în condițiile în care acesta s-ar conforma și ar încheia contract cu furnizorul, achitînd consumul la tariful stabilit pentru persoanele juridice, suma datorii ar fi de aproximativ trei ori mai mare.

„De nenumărate ori, Societatea pe Acțiuni i-a înaintat acestui agent economic prescripții pentru a se conforma cerințelor și să încheie un contract în calitate de agent economic, acesta refuză. Ba mai mult, întreprinderea l-a debranșat deja de două ori de la serviciile de apă și canalizare, iar acesta imediat – fie în timpul nopții – se reconectează ilegal”, a mai spus Nadejda Fotescu.

În prezent în jur de 270 de agenți economic înregistrează datorii la consumul de apeduct și canalizare în mărime de 14 milioane de lei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load