Rocile uimitoare de pe Insula Kangaroo (FOTO/VIDEO)

Rocile uimitoare de pe Insula Kangaroo (FOTO/VIDEO)

Principala atracție a insulei Kangaroo sînt Remarkable Rocks, care pot fi traduse ca „pietre remarcabile”.

Numele lor este în stilul aborigenilor australieni, care au dat întotdeauna nume după principiul „cum se vede, așa și se scrie”. Cuvîntul „remarkable” are o mulțime de traduceri diferite – remarcabil, minunat, uimitor, excepțional, uluitor și delicios. Și fiecare dintre aceste traduceri se potrivește perfect acestui loc.

Remarkable Rocks sînt un cluster de bolovani de granit unici situați pe o cupolă de granit, pe coasta sud-vestică a insulei Kangaroo a Australiei. Pietrele Remarcabile sînt adesea comparate cu arta abstractă a sculptorului englez Henry Moore. Au dimensiuni mari, creînd impresia unor peșteri sculptate manual. Ele sînt neobișnuite și uriașe – atît de mari, încît le puteți vedea de pe satelit pe Google Maps.

Puteți ajunge pe insula Kangaroo cu feribotul de la Cape Jervis, iar pînă la capul propriu-zis – de la Adelaide cu autobuzul. O altă opțiune este zborul cu un mic avion de la Adelaide, deoarece prețurile biletelor de avion sînt foarte rezonabile conform standardelor australiene (de la 75.00 AUS într-o direcție). Avionul aterizează la Kingscot, cel mai mare oraș de pe Insula Kangaroo. Dacă luați feribotul, veți fi adus la Penneshaw.

Ambele orașe sînt situate pe partea de est a insulei Kangaroo, deci va trebui să mergeți încă peste 100 de kilometri pînă la Parcul Național Flinders Chase, unde se află aceste roci. Dar, vă asigur, călătoria nu va fi plictisitoare, deoarece insula are multe alte locuri interesante: Farul de la Capе du Couedic Lighthouse (Capе du Couedic Lighthouse), Golful Focilor (Seal Bay Conservation Park).

Aici se plimbă canguri și wallaby, iar pe copaci stau koala somnoroase. Cu siguranță pot spune că insula este uimitor de frumoasă.

Feribotul transportă nu numai oameni, ci și mașini. Prin urmare, cel mai bine este să mergeți cu o mașină închiriată, deoarece pe insula nu există taxi și transport public. Pe insulă sînt două companii de autobuze care transportă în orice punct al insulei, dar posibilitățile lor sînt foarte limitate și ar putea să nu fie locuri disponibile.

Cea mai simplă și mai costisitoare modalitate este de a cumpăra o excursie pe insulă de la un operator  turistic. În acest caz, libertatea de mișcare în jurul insulei va fi complet limitată. Și încă un sfat – nu veniți pe insulă pe o singură zi. Chiar dacă veți reuși să vedeți totul, va fi în fugă și nu veți primi plăcere. În plus, în fotografiile dvs. nu vor apărea răsăriturile și apusurile de soare. Iar rocile ar bine să le vedeți anume la apusul soarelui. O noapte și două zile vor fi suficiente.

500 de milioane de ani le-a luat ploilor, vîntului și valurilor pentru a crea acești bolovani de granit uimitori. Unele dintre roci sînt acoperite cu un lichen auriu-portocaliu, care oferă pietrelor diferite nuanțe de culoare în diferite momente ale zilei.

Mica neagră, cuarțul albastru și feldspatul de culoare roz formează cea mai mare parte a granitului din Remarkable Rocks. În granit există incluziuni de roci moi, de exemplu mica și feldspat, care pot fi distruse la contactul cu mediul extern.

Pe vreme uscată este suficient de sigur să umbli pe aceste stînci, dar trebuie să fie deosebit de atent atunci cînd plouă și suflă un vînt puternic – poți să aluneci și să cazi de la o înălțime mare în apă. Pe pietre nu sînt garduri și bariere.

                          

Anume în acea vreme uscată am venit la stînci. Și vîntul era atît de puternic, încît era pur și simplu imposibil să mergi. Acest mic videoclip făcut pe insula Kangaroo va arăta cît de mare era viteza vîntului – imaginea întotdeauna tremură, deoarece este dificil să ții telefonul în mîini.

Remarkable Rocks de pe insula Kangaroo se numără printre atracțiile care nu-ți vin în minte atunci cînd se vorbește despre Australia. Puține persoane au auzit despre aceste stînci. Dar vizitarea insulei Kangaroo și a Pietrelor Remarcabile este cu adevărat „minunată, încîntătoare și uimitoare”.

Pot să recomand acest loc pentru călătorii în vederea studierii lumii. Și este o idee bună pentru toți cei care călătoresc în Australia. Neapărat vizitați  Pietrele Remarcabile de pe insula Kangaroo, formele și dimensiunile acestor formațiuni sînt uimitoare și uluitoare!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load