X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PD: ONG-urile să-și achite singure cheltuielile pentru referendum

28 noi. 2017,, 11:38   Politică
3780 9

Inițiativa organizării unui referendum cu privire la anularea sistemului mixt de vot este un nonsens juridic, au declarat astăzi reprezentanții PDM, citați de NOI.md.

Potrivit purtătorului de cuvînt al democraților, Vitalie Gămurari, această lege nu poate fi anulată, întrucît ea a început să producă efecte juridice. El i-a acuzat pe membrii societății civile că se implică în politică, intrînd în cîrdășie cu unele partide politice aflate sub pragul electoral.

El a mai menționat că pentru organizarea unui asemenea plebiscit ar fi nevoie de circa 60 de milioane de lei, bani ce nu pot fi alocați din bugetul de stat.

„Din punct de vedere juridic, este un nonsens din start, este o inițiativă falsă. Ce ține de faptul că în această inițiativă s-au unit ONG-uri care se declară proeuropene și partide de stînga sau chiar de extrema stîngă, sînt și aici semne de întrebare, or, această inițiativă vine să schimbe ceea ce au dorit cetățenii o perioadă îndelungată. PD de la bun început s-a expus și asupra costurilor unui asemenea referendum - în jur de 60 de milioane de lei, Moldova nu are capacități, și nici dorință de a cheltui o asemenea sumă de bani”, a declarat astăzi Gămurari.

Democratul a mai menționat că autorii acestei inițiative ar trebui să tragă învățăminte din eșecul suferit la referendumul de revocare a primarului general al capitalei.


„Prin această inițiativă partidele care și-au pierdut electoratul doresc să revină pe arena politică. Dacă ne uităm la eșecul catastrofal pe care l-a avut PSRM la referendumul din Chișinău, e foarte clar că inițiativele acestea populiste nu sînt susținute cetățeni. Aceste ONG-uri să-și organizeze un referendum din propriii bani, ca să vadă costurile”, a conchis Gămurari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?