Cazurile de viroză sînt în creștere în Chișinău

Cazurile de viroză sînt în creștere în Chișinău

Pe parcursul săptămînii trecute în Municipiul Chișinău, a fost înregistrată o creștere a cazurilor de infecții respiratorii acute de 7% , transmite NOI.md 


Despre această a declarat șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, după ședința săptămînală de astăzi a serviciilor primăriei. Potrivit sursei citate, săptămîna trecută au fost înregistrate 2328 de cazuri, față de 2191 stabilite în perioada 13-19 noiembrie. „Cel mai mult de viroze au fost afectați copiii pînă la 6 ani – 1651. Astfel, o bună parte din aceștia sînt internați în spital. Comparativ cu anul trecut, numărul cazurilor este aproximativ același”, a afirmat Moldovanu.

De asemenea, șeful Direcției Sănătate a specificat că au fost administrate 99% dintre cele 33 600 de doze de vaccin. „Acestea au fost administrate persoanelor ce fac parte din grupurile de risc”, a spus Moldovanu.

Totodată, medicii atenţionează populaţia să consume cît mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, consumul de alcool şi fumatul, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Republica Moldova a beneficiat în acest an de un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal, oferit cu titlu de donaţie de SUA.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load