Nina Ștanski îl critică pe Ignatiev: „A predat țara”

Nina Ștanski îl critică pe Ignatiev: „A predat țara”

Fosta așa-numita ministra de Externe a Transnistriei, soția fostului șef al administrației de la Tiraspol, Nina Ștanski (Șevciuk), critică semnarea la Bender a mai multor decizii protocolare între Gherghe Bălan și Vitali Ignatiev.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ea a catalogat aceste acțiuni ca fiind „predarea țării” (Transnistriei – nota red.).

„Acel momentul cînd pot spune: sînt fericită că această „predare a țării” nu a fost făcută de mine, executînd ordinul de sus. Îmi exprim condoleanțe pentru colegii diplomați transnistreni. Nu am crezut că interesele țării pe plan extern vor fi scoase la licitație”, a menționat ea.

Nina Ștanski a ocupat funcția de „ministru de Externe” al regiunii transnistrene în perioada anilor 2012-2016. După ce s-a căsătorit cu fostul șef al administrației transnistrene, Evgheni Șevciuk, în septembrie 2015 și după nașterea fiicei în ianuarie 2016, Ștanski a demisionat, funcția revenindu-i lui Vitali Ignatiev care, o perioadă îndelungată, a ocupat funcția de „viceministru”, scrie deschide.md.

Amintim că reprezentanții speciali ale Chișinăului și Tiraspolului pentru segmentul transnistrean, Gheorghe Bălan și Vitali Ignatiev, au semnat sîmbăta, 25 noiembrie, la Bender, patru decizii protocolare ce țin de asigurarea funcționării nestingherite a școlilor cu predare în grafia latină, situate în regiunea transnistreană; problema accesului la pămînturile fermierilor aflate pe traseul Dubăsari-Tiraspol; apostilarea diplomelor de studii a Universității din Tiraspol; restabilirea legăturii telefonice mobile și staționare între ambele maluri ale Nistrului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load