X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

NOI.md în trafic: Cum unii șoferi ignoră regulile circulației rutiere (VIDEO)

26 noi. 2017,, 11:00   Societate
4919 1

În fiecare zi șoferii manifestă analfabetism rutier în Chișinău, dar și în alte regiuni ale Moldovei.

Selecția cazurilor cele mai strigătoare la cer, cu care sîntem nevoiți să ne confruntăm a fost făcută de un vizitator permanent al portalului NOI.md.

Din păcate, încălcarea regulilor de circulație rutieră (RCR), de către conducătorii auto, a devenit un lucru obișnuit. De acest lucru ne putem convinge, vizionînd selecția de materialelor video, filmate cu registratorul video, dar și de faptul că șoferii ignoră nu numai drepturile pietonilor, ci și pe acelea ale „colegilor“ din trafic, ceea ce duce la accidente. Astfel, într-una din secvențe se poate vedea modul în care un conducător auto, avînd nevoie „brusc“ să întoarcă automobilul, a trecut peste linia continuă. Dacă acesta s-at fi aflat sub ochii vigilenți ai reprezentanților patrulei Inspectoratului Național de Patrulare, atunci ar fi fost obligat să plătească pînă la 750 de lei și să fie penalizat cu șase puncte.

Chisinau-oras-incalcare-masina-pieton-registrator-auto-archive-moldova01-noi_md.JPG" style="width: 800px; height: 417px;" />

Cele mai răspîndite, la rîndul lor, sînt situațiile, cînd șoferii neglijează dreptul pietonilor de a traversa drumul în locurile permise. Din momentul, filmat lîngă Fabrica "Topaz" de la Buiucani, se vede cum doi pietoni au pus deja piciorul pe "zebră" și cum un șofer cu un automobil de marcă străină întunecat "le-a tăiat calea" cu sfidare și obrăznicie. Ce să mai spunem despre locurile nepermise, unde "șoferii impertinenți" nu respectă nici un fel limite de viteză, punînd în pericol viața a sute de pietoni zilnic.


O atenție deosebită merită acordată temei conducătorilor auto în situația, în care aceștia se pomenesc în apropierea transportului public. Nu vorbim aici de nici o prioritate pentru transportul public, așa cum impune reglementarea traficului, atunci cînd șoferii analfabeți împiedică circulația troleibuzelor, a autobuzelor și a maxi-taxiurilor, complicînd astfel situația nu numai pentru șoferii acestor vehicule, ci și pentru numeroșii pasageri.

Vă reamintim că înregistrarea video cu cazuri flagrante de încălcare a regulilor de circulație de către șoferi a fost trimisă de un utilizator al nostru pentru rubrica "Știrea Ta". Orice vizitator al portalului NOI.md poate să ne împărtășească știri interesante făcînd click pe cîmpul "Trimite știrea ta" de pe pagina principală sau urmînd acest link.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?