Topul celor mai populare țări pentru turiștii din Moldova

Topul celor mai populare țări pentru turiștii din Moldova

Tot mai mulți turiști din Moldova merg în vacanță în străinătate.

În același timp, numărul acestora, în ianuarie-septembrie a acestui an, a crescut cu mai mult de un sfert comparativ cu cel din aceeași perioadă a anului trecut, relatează NOI.md.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), ca și anterior, turiștii moldoveni preferă să petreacă mai mult timp în stațiunile din Turcia, Bulgaria, Grecia și România.

Astfel, BNS constată că, în perioada ianuarie-septembrie 2017, plecările cetățenilor moldoveni în străinătate prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor au fost în număr de 198,7 mii de turişti şi excursionişti, cu 26,7% mai mulți decît în perioada similară din anul 2016. Majoritatea cetăţenilor moldoveni au plecat în străinătate în scopuri de odihnă, recreere şi agrement (99,1%).

Destinațiile cel mai frecvent vizitate de către cetăţenii Republicii Moldova, în principal sînt Turcia (38,6% din total plecaţi în străinătate), Bulgaria (26,2%), Grecia (11,3%), România (10,9%), Ucraina (2,9%), Egipt (1,9%), Spania (1,5%), Italia (1,0%), Republica Cehă (0,8%).

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load