Papa de la Roma are propria lui fermă

Papa de la Roma are propria lui fermă

Papa Francisc adoră să mănînce broccoli şi conopidă.

 

Secretul a fost dezvăluit de cei care lucrează zi de zi la ferma Sfîntului Părinte. Pe lîngă grădina de zarzavaturi, Papa Fde la Roma are acolo 30 de vaci şi multe găini. E vremea recoltei în livada de măslini a Papei Francisc, aflată în incinta palatului Gandolfo, aproape de Roma. În fiecare dimineaţă, angajaţii pregătesc un coş cu legume şi fructe pe care îl trimit la Vatican.

Pe o parcelă din grădina de zarzavaturi au fost sădite seminţele dăruite Papei Francisc de fostul preşedinte american. Alessandro Reale, administrator, a spus: “Sperăm că la primăvară, cu ajutorul Domnului, vom putea să recoltăm castraveţii, morcovii şi dovleceii de la soţii Obama.”

Papa are şi 30 de vaci, iar din laptele proaspăt se prepară brânzeturi proaspete şi iaurt. Ferma care se întinde pe 25 de hectare include o mie de măslini. Jumătate dintre aceştia au fost plantaţi în urmă cu aproape 800 de ani. Din măslinele recoltate este extras ulei, prin metode tradiţionale, cu piatră de granit, pentru a păstra savoarea fructului.

Tot de aici, Papa primeşte ouă bio de la găinile hrănite cu prescura. Deşi pare mult de muncă, la fermă sunt angajaţi doar şapte oameni.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load