Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Nu violenţei asupra femeii. Parlamentul începe campania antiviolenţă

24 noi. 2017,, 13:31   Politică
3807 2

Sîntem obligaţi să ne implicăm, să sprijinim femeile şi să le ajutăm să depăşească statutul de victimă.

Este mesajul transmis de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, femeilor şi fetelor care suferă din cauza violenţei în familie. Astăzi la Parlament începe Campania mondială, 16 zile anti-violență împotriva femeilor și a fetelor, care are drept scop prevenirea şi combaterea acestui fenomen.

"Nu mi-am bătut niciodată soţia. Nu am ţipat la ea şi nici dînsa la mine. Eu respect femeia de lîngă mine nu pentru că este doar mama copiilor mei, eu îmi respect fiica şi nu consider că îmi pierd timpul discutînd cu ea, în loc să o bat pentru a mă face înţeles", a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Prin mesajul său, Andrian Candu accentuează faptul că violenţa împotriva femeii este problema întregii societăţi, iar pentru a fi eradicat acest fenomen, trebuie să îşi pună aportul fiecare dintre noi.

"Apelul meu este adresat nu doar celor care trăiesc în calvarul violenței domestice. Mă adresez celor care aud țipete peste perete, celor care cunosc familii unde bătaia este un instrument de comunicare - aceasta este treaba nostră. Sîntem obligați să ne implicăm, să alertăm poliția, să sprijinim femeile și să le ajutăm să depășească statutul de victimă", a spus Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Campania internaţională "16 Zile de activism împotriva violenţei în bază" de gen a fost iniţiată de Center for Women’s Global Leadership, în anul 1991. În scopul oferirii unui simbolism perioadei de desfăşurare a campaniei, pentru lansarea acestui eveniment a fost stabilită data de 25 noiembrie - Ziua Internaţională de Luptă împotriva Violenţei asupra Femeii, iar pentru încheiere, data de 10 decembrie - Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Potrivit statisticilor, de la începutul acestui an, aproape 600 de femei şi 45 de copii au fost victime ale violenţei în familie. Tot în acest an, 15 femei şi doi copii au murit din cauza violenţei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?