X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

A fost creat sistemul care face ca orice automobil să poată fi condus fără pilot (VIDEO)

25 noi. 2017,, 02:30   Externe
3519 1

Unul dintre dezvoltatorii canadieni a prezentat sistemul prin intermediul căruia puteți transforma orice automobil într-unul care să poată fi condus fără pilot.

Sistemul este alcătuit dintr-un procesor «Brainbox», un aparat de fotografiat pentru volan și pedale de accelerare și de frînare. Camera, instalată sub oglinda retrovizoare, filmează drumul și transmite datele pe procesorul, care este montat sub scaunul șoferului. Procesorul prelucrează datele video, recunoaște obiectele din jurul mașinii și operează cu sistemul de frînare, întoarce mașina și reglează viteza.

Unul dintre cele două sisteme de conducere este similar cu cel utilizat de Compania «Tesla» și alte mărci, care produc vehicule fără pilot. Acesta recunoaște marcajul rutier, indicatoarele și semafoarele, pietonii și vehiculele și în baza datelor privind situația pe drum ia decizii. Cel de-al doilea învață să conducă de la om.

Canadienii vor începe testarea sistemului "Lane Cruise" cu persoane-pasageri deja la începutul anului viitor; iar începutul vînzărilor este programat pentru primăvara anului 2019. Costul sistemului va fi de la o mie și jumătate pînă la două mii de dolari SUA. Pentru comparație, Modelul "Tesla" 3 costă aproximativ 60 de mii de dolari (inclusiv impozitul pe vînzări).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?