Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tipul serviciilor medicale contractate va fi făcut public

24 noi. 2017,, 11:09   Societate
2668 0

Spectrul şi tipul serviciilor medicale contractate de prestatorul de servicii medicale și contractul încheiat cu Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) vor fi făcute publice, notează NOI.md.

Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectură finală și prevede că, în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de acordare a asistenţei medicale, va fi publicată informaţia despre numărul contractului şi data cînd acesta a fost încheiat cu prestatorul de servicii medicale, spectrul şi tipul serviciilor medicale contractate. Totodată, va fi făcută publică informația despre volumul şi modul de virare a mijloacelor financiare pentru serviciile medicale. Aceste date vor fi publicate atît pe pagina oficială web a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, cît şi pe cea a prestatorului de servicii.

Un alt proiect de lege adoptat în lectură finală se referă la constituirea comitetelor sectoriale pentru formarea profesională. Potrivit noii legi, acestea vor avea misiunea de a dezvolta parteneriate sociale la nivel de ramuri ale economiei în domeniul formării profesionale. Scopul acestora va fi de a sprijini învăţămîntul profesional tehnic şi formarea continuă a specialiştilor, precum și corelarea formării profesionale a angajatorilor şi salariaţilor cu cerinţele pieţei forţei de muncă. Comitetele vor fi constituite de reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?