R. Moldova va primi prima tranşă din suportul de 100 mln de euro oferit de UE

R. Moldova va primi prima tranşă din suportul de 100 mln de euro oferit de UE

Republica Moldova va primi, în prima parte a anului 2018, prima tranşă din suportul de 100 de milioane de euro oferit de Uniunea Europeană.

Anunţul a fost făcut de Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, la o întrevedere cu jurnaliștii participanţi la Summitul Parteneriatului Estic, transmite MOLDPRES.

Un memorandum în acest sens va fi semnat astăzi la întrevederea pe care o va avea cu Prim-ministrul Pavel Filip. Programul de asistență macrofinanciară pentru țara noastră prevede că 40 de milioane de euro urmează să fie oferite sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro – sub formă de împrumut.

Debursările se vor face în anul 2018, în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea celor 28 de condiţii impuse de UE, care prevăd combaterea corupţiei, reformele în sectorul energetic şi cel financiar.

Guvernul a aprobat anterior o hotărîre care prevedea semnarea Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară de 100 de milioane de euro.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load