Igor Gamrețki a contestat decizia la CSJ

Igor Gamrețki a contestat decizia la CSJ

Igor Gamrețki, șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC), care a recunoscut că a participat la trucarea licitației privind amenajarea parcărilor cu plată în capitală și a devenit beneficiarul a 26% din capitalul social al firmei care a fost desemnată cîștigătoare, a contestat la Curtea Supremă de Justiție decizia instanței de apel prin care este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Dosarul a fost deja repartizat magistraților de la CSJ, pînă astăzi însă nu a fost fixată data ședinței în care urmează a fi examinată admisibilitatea recursului.

Igor Gamrețki este una dintre cele opt persoane reținute de procurori, în primăvara anului curent,  în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău și primul pe numele căruia a fost pronunțată o hotărîre în acest caz.

Deși la 25 aprilie, alături de Gamrețki, în dosarul de corupție ce vizează selectarea companiei ce urma să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală, au fost reținuți viceprimarul Nistor Grozavu, omul de afaceri Alexandru Pincevschi, fostul consilier municipal Ghenadie Ivașcenco și administratorii a trei firme de parking, Serghei Islentiev (PLS „Parcare”), Alexei Curti, („Sizif-L”) și Olga Andriuța (reprezentanta prin procură a „PLS Parcare”, doar cauza penală pe numele șefului DGTPCC a ajuns pe masa magistraților.

În același dosar, la sfîrșitul lunii mai, în baza mărturiilor făcute Igor Gamrețki și Nistor Grozavu, a fost reținut primarul general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, care este fost coleg de clasă cu șeful DGTPCC. Dosarul pe numele lui Chirtoacă se află pe rol în instanța de fond.

La 3 august, după ce a recunoscut în totalitate acuzațiile aduse de procurori și a solicitat examinarea dosarului în baza probelor acumulate de procurori, prima instanță l-a condamnat pe Igor Gamrețki la doi ani de închisoare cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice pe untermen de trei ani.

Două luni mai tîrziu, la 4 octombrie, judecătorii Oxana Robu, Liubovi Brînza și Igor Mînăscurtă de la Curtea de Apel Chișinău au suspendat pe un termen de trei ani pedeapsa cu închisoarea pe numele lui Igor Gamrețki, pe motiv că  sentința „nu este în acord cu principiul proporționalității avînd în vedere fapta comisă, urmările produse, personalitatea inculpatului și situația familială a acestuia”. Magistrații au menționat, printre altele, că inculpatul nu este „un pericol pentru societate, ci pentru domenii restrînse”. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load