Ambasada FR în Moldova solicită pedepsirea vandalilor, care au profanat monumentul lui Pușkin

Ambasada FR în Moldova solicită pedepsirea vandalilor, care au profanat monumentul lui Pușkin

Ambasada Rusiei în Moldova cere să fie făcută o investigație minuțioasă a incidentului de profanare a monumentului poetului Alexandr Pușkin.

Incidentul a avut loc în orașul Fălești, unde vandalii au distrus partea superioară a monumentului: capul și umerii.

"Nu este clar pînă acum ce i-a împins pe infractorii nedepistați să comită această faptă: fie că au făcut-o din motive huliganice, fie din dorința de a le intra în voie conducătorilor cursului antirusesc ale cercurilor politice din Moldova", se spune în declarația publicată pe site-ul Ambasadei FR în Moldova.

Responsabili de la misiunea diplomatică rusească au remarcat, de asemenea, că "pîngărirea monumentului lui Alexandr Pușkin este în totală disonantă cu recenta inaugurare în Rusia a monumentului figurii istorice moldovenești - domnitorului D. Cantemir". De asemenea, diplomații le-au cerut autorităților Moldovei "să contribuie la refacerea monumentului" și să nu lase nepedepsită această "ieșire blasfemică a vandalilor".

Colaboratorii misiunii diplomatice au remarcat că acest monument simbolizează "legăturile vechi de veacuri între popoarele rusesc și moldovenesc".

Anterior, postul de televiziune «Zvezda» a comunicat că în orașul bulgar Plovdiv a fost profanat monumentul «Alioșa». După aceasta, în Comunitatea Organizațiilor Obștești a Veteranilor a fost condamnată fapta vandalilor, iar Ambasada FR din Bulgaria a trimis o notă oficială de protest Ministerului Afacerilor Externe al țării.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load