X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ambasada FR în Moldova solicită pedepsirea vandalilor, care au profanat monumentul lui Pușkin

23 noi. 2017,, 13:11   Externe
2458 2

Ambasada Rusiei în Moldova cere să fie făcută o investigație minuțioasă a incidentului de profanare a monumentului poetului Alexandr Pușkin.

Incidentul a avut loc în orașul Fălești, unde vandalii au distrus partea superioară a monumentului: capul și umerii.

"Nu este clar pînă acum ce i-a împins pe infractorii nedepistați să comită această faptă: fie că au făcut-o din motive huliganice, fie din dorința de a le intra în voie conducătorilor cursului antirusesc ale cercurilor politice din Moldova", se spune în declarația publicată pe site-ul Ambasadei FR în Moldova.

Responsabili de la misiunea diplomatică rusească au remarcat, de asemenea, că "pîngărirea monumentului lui Alexandr Pușkin este în totală disonantă cu recenta inaugurare în Rusia a monumentului figurii istorice moldovenești - domnitorului D. Cantemir". De asemenea, diplomații le-au cerut autorităților Moldovei "să contribuie la refacerea monumentului" și să nu lase nepedepsită această "ieșire blasfemică a vandalilor".

Colaboratorii misiunii diplomatice au remarcat că acest monument simbolizează "legăturile vechi de veacuri între popoarele rusesc și moldovenesc".


Anterior, postul de televiziune «Zvezda» a comunicat că în orașul bulgar Plovdiv a fost profanat monumentul «Alioșa». După aceasta, în Comunitatea Organizațiilor Obștești a Veteranilor a fost condamnată fapta vandalilor, iar Ambasada FR din Bulgaria a trimis o notă oficială de protest Ministerului Afacerilor Externe al țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?