X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Autoritățile vamale din Moldova și Lituaniei își intensifică colaborarea

23 noi. 2017,, 14:11   Societate
2114 1

Autoritățile vamale din Moldova și Lituaniei își intensifică colaborarea, notează NOI.md citînd un comunicat de presă.

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a avut ieri o întrevedere cu Arūnas Adomėnas, Director General al Departamentului Vamal al Lituaniei, aflat în Republica Moldova cu ocazia lansării proiectului TWINNING "Suport pentru modernizarea Serviciului Vamal al Republicii Moldova în conformitate cu cerințele AA", care urmează a fi implementat cu suportul autorităților vamale lituaniene și italiene.

Amintim că, în cadrul acestui proiect, Serviciul Vamal va fi asistat de experții celor două autorități în procesul de implementare, în premieră pentru Republica Moldova, a Noului Sistem Computerizat de Tranzit și Ghișeului Unic, condiționalități prevăzute în capitolul privind Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) a Acordului de Asociere.

Reuniunea a avut loc la postul vamal ”Leușeni”, unde delegația lituaniană a avut ocazia să se familiarizeze cu procedurile de control aplicate în acest post, cu sistemele informaționale din gestiune, precum și cu echipamentele de control din dotare.

Părțile au convenit pentru dinamizarea relațiilor de colaborare, prin organizarea schimburilor de experiență și suport metodologic în domeniile de interes comun.


Serviciul Vamal beneficiază de asistența Lituaniei în domeniul administrării vamale din anul 2005.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?