În acest an creșterea PIB-ului în Moldova va fi mai joasă decît a fost planificat

În acest an creșterea PIB-ului în Moldova va fi mai joasă decît a fost planificat

În acest an creșterea economică în Moldova va fi mai joasă decît planificaseră anterior autoritățile. În special, Guvernul a redus indicele de creștere a PIB-ului în prognoza sa pentru anul 2017 de la 4,5% la 3,5%, relatează NOI.md.

Acest lucru rezultă din nou publicata prognoză a indicatorilor macroeconomici, elaborată de Ministerul Economiei și Infrastructurii și coordonată cu experții Fondului Monetar Internațional. Este de așteptat ca în termeni nominali PIB-ul Moldovei în acest an să se ridice la 148,7 miliarde de lei.

De menționat faptul că PIB-ul Moldovei în prima jumătate a anului 2017 a constituit 63 miliarde 921 milioane de lei și a crescut în termeni reali cu 2,8% față de aceeași perioadă a anului 2016.

Ministerul Economiei al Moldovei în luna martie a acestui an a îmbunătățit prognoza de creștere a PIB-ului pentru 2017 de la 3% la 4,5%. Cu toate acestea, specialiștii ministerului au mai spus că, în noua prognoză, indicele PIB va fi revizuit și coborît, deoarece datorită condițiilor meteorologice din aprilie 2017 producția agricolă a avut de suferit. În plus, s-a constatat un nivel mai scăzut al investițiilor atrase decît fusese planificat anterior.

Mai devreme, prognoza creșterii PIB-ului în Moldova pentru anul 2017 a fost redusă și de FMI, la început - de la 4,5% la 4%, iar apoi la 3,5%. Banca Mondială a redus, de asemenea, indicele PIB-ului Moldovei în prognoze pentru acest an de la 4% la 3,5%.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load