X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum a fost împuşcat militarul nord-coreean în timp ce încerca să fugă în Coreea de Sud (VIDEO)

23 noi. 2017,, 01:00   Externe
3603 2

Grănicerii nord-coreeni au fost foarte aproape de militarul care a dezertat în momentul în care au deschis focul asupra acestuia pentru a-l împiedica să treacă graniţa.

Imagini suprinse de camerele de supraveghere de la graniţa dintre cele două Corei au fost date publicităţii. Comandamentul ONU a publicat miercuri imagini video cu militarul rănit, în tomp ce era urmărit de grănicerii nord-coreeni, informează reuters.com.

Soldatul care a dezertat, ale cărui grad şi identitate nu au fost dezvăluite, a fost rănit grav, fiind lovit de cinci sau şase ori în grindina de gloanţe, în timp a evadat peste graniţă pe 13 noiembrie.

El a fost transportat de un elicopter militar american într-un spital din Suwon, la sud de Seul. Medicii au anunţat miercuri că şi-a recăpătat conştiinţa, suportînd două operaţii de extragere a gloanţelor, iar respiraţia lui era stabilă şi neasistată. „Este bine“, a spus chirurgul Lee Cook-Jong la o conferinţă de presă de la Suwon.


După ce s-a trezit din operaţie pe patul de spital, nord-coreeanul a avut o solicitare neaşteptată. După ce şi-a confirmat faptul că se află în Coreea de Sud, omul a cerut să asculte nişte pop sud-coreean, au precizat surse citate de ziarul Dong-a Ilbo. Oficialii de la Seul speră ca tînărul să fi fost atras de muzica sud-coreeană, pe care autorităţile o folosesc şi ca armă psihologică împotriva regimului de la Phenian. Muzica grupului Twice şi a altor trupe sud-coreene urlă din difuzoarele instalate în zona demilitarizată dintre cele două Corei.

Un oficial de la Comandamentul ONU a declarat că autorităţile din Coreea de Nord au fost informate miercuri că au încălcat acordul de armistiţiu din 1953, care a marcat încetarea ostilităţilor în războiul coreean. „Constatările principale ale echipei de investigare specială sunt că statul nord-corean a încălcat acordul de armistiţiu în momentul în care militarii au deschis focul“, a declarat Chad Carroll, directorul Afacerilor Publice din cadrul Comandamentului ONU.

Incidentul as-a produs într-o perioadă de tensiuni sporite între Coreea de Nord şi comunitatea internaţională în privinţa programului său de arme nucleare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?