Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Rusia va livra sisteme antiaeriene Turciei

22 noi. 2017,, 20:30   Externe
2469 0

Nurettin Canikli, ministrul de Apărare de la Ankara, a declarat, miercuri, că Rusia va livra către Turcia, începînd cu anul 2019, două sisteme de apărare antiaeriană S-400, existînd posibilitatea de a achiziţiona încă un sistem de acest tip, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Ministrul turc al Apărării a declarat în faţa Comisiei de Buget a Parlamentului de la Ankara că cele două state au parafat acordurile pentru livrarea sistemului S-400, iar primul va ajunge în Turcia în 2019.

”Prima livrare a sistemului antiaerian va fi finalizată în 2019”, a declarat Canikli.

Sistemul rus S-400 este proiectat să distrugă avioane, rachete de croazieră şi rachete balistice, inclusiv rachete cu rază medie de acţiune, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru obiective aflate la sol. S-400 poate viza ţinte aflate la o distanţă de pînă la 400 de kilometri şi la o altitudine de pînă la 30 de kilometri.

Mai multe state NATO au criticat apropierea Ankarei de Rusia, mai ales în urma anunţului cu privire la achiziţionarea sistemului S-400, pe motiv că acest sistem nu este interoperabil cu radarele Alianţei Nord-Atlantice.


În urmă cu cîteva luni, preşedintele Turciei, Recep Erdogan s-a arătat nemulţumit de cooperarea militară cu SUA, afirmînd că ”ani de zile Turcia a fost incapabilă să obţină ceea ce vrea de la Statele Unite în ceea ce priveşte achiziţionarea sistemelor de rachetă pentru apărare aeriană şi a fost forţată să facă cumpărături. Achiziţionarea acestui sistem este rezultatul căutărilor noastre. Şi Grecia, stat membru NATO, foloseşte sisteme S-400 de ani de zile. De ce SUA au îngrijorări în privinţa noastră?”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?