Un avion militar al SUA s-a prăbușit lîngă Japonia

Un avion militar al SUA s-a prăbușit lîngă Japonia

Un avion militar american cu 11 persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Filipinelor în timp ce trebuia să aterizeze pe un portavion american.

 

Despre acesta a anunţat Marina americană, potrivit reuters.com. „Un avion al Marinei americane care transporta 11 pasageri şi membri ai echipajului s-a prăbuşit în ocean la sud-est de (insula) Okinawa”, a precizat Marina americană într-un comunicat.

„Sunt în desfăşurare operaţiuni de salvare a personalului, iar starea lor de sănătate va fi evaluată de echipa medicală a (portavionului) USS Ronald Reagan”, se mai arată în comunicat. „Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată”, a adăugat Marina.

Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, a spus presei că Marina americană l-a informat că accidentul ar fi putut fi cauzat de o problemă la motor. Itsunori Onodera a mai afirmat că cel puţin două persoane de la bordul avionului de transport C-2 Greyhound sunt date dispărute, în timp ce opt persoane au fost salvate.

Portavionul USS Ronald Reagan desfăşura un exerciţiu comun cu Forţa de apărare a Marinei japoneze în largul grupului de insule Okinotori, a declarat oficialul japonez.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load