Serviciului Vamal mai bogat cu încă cinci cîini (VIDEO)

Serviciului Vamal mai bogat cu încă cinci cîini (VIDEO)

Patrimoniul chinologic al Serviciului Vamal a fost completat cu încă cinci exemplare canine, rasele Ciobănesc Belgian Malinois și Flat Coated Retriever recunoscute pentru abilitățile de depistare a produselor din tutun, informează NOI.md

Cîinii sînt donați de către compania Japan Tobacco International (JTI), care a mai donat patru cîini de serviciu  și în anul 2011, asigurînd, totodată, și finanțarea cursurilor de instruire pentru echipele canine formate.

Ceremonia de donație a avut loc în cadrul întrevederii Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu responsabili din cadrul Reprezentanțelor JTI din Republica Moldova și Romînia.

Potrivit datelor deținute, pe parcursul primelor 10 luni ale anului curent, au fost  depistate  în total 5 465 660 de țigarete, cu circa 35% mai mult decît în perioada precedentă din 2016.  De menționat că, din totalul celor peste 5,4 mil. de țigarete reținute, aproximativ 60% au fost depistate de către echipele canine ale Serviciului Vamal.

Centrul Chinologic al Serviciului Vamal a fost fondat în anul 2007 și, pînă la această donație, avea în dotare 21 de exemplare canine specializate în detectarea diferitor tipuri de produse. Cîinii donați vor fi specializați inclusiv în detectarea drogurilor și a precursorilor, iar unul dintre patrupezi este instruit în depistarea banilor cash.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load