X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Lukaşenko a refuzat invitaţia Bruxelles-ului de a participa la summit

21 noi. 2017,, 22:00   Externe
2487 1

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a refuzat invitaţia Bruxelles-ului de a participa la un summit în cadrul programului “Parteneriatul Estic” al UE.

Lukaşenko a fost invitat pentru prima dată după ridicarea sancţiunilor împotriva ţării sale, a anunţat Minskul, informează agerpres.ro. La acest summit ce va reuni şefi de stat şi de guvern ai ţărilor din UE şi celor şase ţări ale “Parteneriatului Estic” (Ucraina, Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Georgia şi Republica Moldova).

Republica Belarus va fi reprezentată de şeful diplomaţiei sale, Vladimir Makei, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe belarus, într-un comunicat. ‘Este pentru prima dată când o invitaţie a fost adresată direct preşedintelui Lukaşenko’, a declarat un responsabil european sub acoperirea anonimatului.

Într-un comunicat, diplomaţia belarusă subliniază că această invitaţie ‘reflectă progresele din relaţiile dintre Belarus şi Uniunea Europeană, după o lungă perioadă de dezacorduri’, fără a preciza de ce Aleksandr Lukaşenko nu va da curs invitaţiei.


UE a ridicat în 2016 cea mai mare parte dintre sancţiunile adoptate împotriva Belarus după eliberarea unor opozanţi, acţiune primită ca un semn de deschidere din partea autorităţii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care conduce ţara fără întrerupere din 1994.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?