Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filip comentează „isteria” din jurul demersului la ONU

21 noi. 2017,, 17:26   Politică
3874 4

Premierul Pavel Filip a negat cu vehemență că Republica Moldova şi-ar fi retras solicitarea către ONU privind evacuarea trupelor militare ruse din Transnistria, informează NOI.md.

Șeful Executivului a menționat că poziția guvernării în această problemă rămîne fermă și consecventă, și a calificat informația publicată de o instituție media drept o manipulare grosolană.

„Moldova rămîne fermă și consecventă în solicitarea sa de a include pe agenda Adunării generale a ONU a acestui subiect de retragere a forțelor militare de pe teritoriul său. Cred că unele instituții media, fiind orbite de lumînarea cu care tot caută subiecte cu care să blameze activitatea Guvernului, nu văd nici lipsa de logică a informațiilor pe care le prezintă”, a spus Filip cu referire la instituția de presă care a făcut publică informația.

Premierul a mai menționat că, în realitate, Republica Moldova a cerut o „amînare tactică” a examinării acestui subiect și a explicat de ce.

„Este o abordare tactică, pentru că atunci cînd nu ești convins că ai toate voturile necesare, la fel ca la Parlament, îți iei timpul necesar pentru negocieri. Nu vreau să vin cu alte detalii din strategia pe care o are Republica Moldova, dar noi sîntem fermi pentru a include acest subiect pe agenda ONU”, a subliniat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?