Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Patriarhul Kirill a numit semnele unui apropiat sfîrșit al lumii

21 noi. 2017,, 00:00   Externe
6826 3

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, i-a îndemnat pe oamenii de cultură „să nu-i inducă pe oameni în eroare”, pentru ca în Rusia să nu să se repete evenimentele revoluționare de acum 100 de ani.

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse (BORu) a remarcat că în situația actuală „păcatul e servit în cel mai atractiv mod – prin cinematografie și teatru”. El a precizat că nu are în vedere întregul domeniu al artei, ci faptul că în ultimii ani se declară „despre un anumit rol al acesteia, despre drepturi speciale de a oferi poporului ispita și păcatul”. Citat de Agenția interfax.ru, Patriarhul Kirill s-a plîns de faptul că intelectualitatea artistică „repetă greșeala fatală a predecesorilor săi, care au dus țara la distrugere – evenimentele revoluționare, ale căror centenar este marcat în acest an”.

Potrivit Patriarhului, „astăzi nu este timpul să clătinăm barca pasiunilor umane”. „Acest lucru poate fi văzut deja cu ochiul liber. Trebuie să fii orb ca să nu vezi apropierea momentelor teribile ale istoriei, despre care a vorbit apostolul și evanghelistul Ioan Teologul în Apocalipsă”, a spus Sanctitatea Sa.

Totodată, el a amintit că, potrivit învățăturii creștine, apropierea și îndepărtarea sfîrșitului lumii depinde de noi și a îndemnat „la stoparea alunecării noastre în bezna sfîrșitului istoriei”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?