În Germania a fost introdusă o interdicție ce ține de copii

În Germania a fost introdusă o interdicție ce ține de copii

Autoritățile germane au interzis comercializarea unui anumit smartwach pentru copii, deoarece securitateac datelor este forate slabă și acestea pot ajunge ușor în serverele hackerilor.

 

Gadgeturile vizate de această interdicție sunt cele pe care producătorii le recomandă copiilor cu vîrste între 5 şi 12 ani, foarte populare printre părinți pentru că, prin funcția de GPS, îi ajută să-i localizeze pe micuți. Pe lîngă faptul că a interzis comercializarea smartwatch-urilor respective, autoritatea pentru telecomunicaţii din Germania i-a sfătuit pe părinți să le distrugă pe cele deja cumpărate.

Decizia luată de Germania face parte dintr-un plan mai amplu, la nivel european, de a elimina potențiale amenințări la adresa copiilor, prin intermediul gadgeturilor IT. În martie, tot în Germania, a fost interzisă păpușa My Friend Cayla, care avea funcție de ascultate și conexiune la Internet, ceea ce o transforma foarte ușor într-o cameră de supraveghere.

Și autoritățile din Norvegia au descoperit, în octombrie, vicii de securitate la trei modele de smartwatch-uri pentru copii.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load