Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Reformele economice și bancare în Moldova au fost discutate la Berlin

20 noi. 2017,, 12:09   Economie
2995 1

La Berlin a avut loc un seminar pe problemele reformelor economice și bancare din Moldova.

La invitația Echipei Economice Germane în Moldova (GET Moldova) și a Consiliului German pentru Relații Internaționale (DGAP), ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, au participat la seminar, transmite NOI.md.

În cadrul evenimentului, Octavian Armașu a prezentat conceptul și a povestit despre mersul implementării reformei administrației centrale, reformei pensiilor, reformei justiției, măsurilor Guvernului, menite să îmbunătățească mediul de afaceri, reorganizarea și performanțele Serviciului Vamal și a Serviciului Fiscal de Stat.

La rîndul său, Sergiu Cioclea a relatat despre mersul reformelor instituționale și legislative în domeniul financiar-bancar și, în particular, despre adoptarea legii bancare, care a permis implementarea noilor principii de supraveghere bancară Basel III, precum și măsurile de transparentizare a acționariatului bancar, consolidarea financiară a băncilor sistemice și principalele etape de realizare a programului, încheiat cu FMI.

La seminar au participat circa 20 de participanți din diverse instituții și ONG-uri din Germania, precum și Ministerul Federal al Afacerilor Externe, Ministerul Federal de Finanțe, Ministerul Federal de Economie și Energie, Banca Centrală Germană, Parlamentul Federal, DGAP, Centrul pentru Studii Est-Europene și Internaționale (ZoiS), Asociația de Afaceri cu Europa de Est, Berlin Economics și misiuni diplomatice.


În cadrul vizitei de lucru, oficialii din Moldova au avut întîlniri cu reprezentanți ai Guvernului Federal, ai instituțiilor financiare și cu ambasade străine la Berlin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?