X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noul document semnat de Moldova și Georgia

20 noi. 2017,, 13:21   Economie
2226 0

Republica Moldova și Georgia au semnat un memorandum de colaborare în domeniul concurenței, relatează NOI.md.

Documentul a fost semnat de către Viorica Cărare, președintele Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, și Nodar Khaduri, președintele Agenției pentru Concurență din Georgia.

Documentul a fost semnat în cadrul vizitei Vioricăi Cărare, la Tbilisi, Georgia, unde, în perioada 16-17 noiembrie, se desfășoară Conferința Internațională cu genericul „Politica de concurență: perspective și provocări”.

Memorandumul are drept scop stimularea cooperării profesionale între cele două autorităţi; promovarea şi intensificarea schimbului de experiență şi informaţii, inclusiv în domeniul investigațiilor, cu referire la încălcarea normelor concurențiale. De asemenea, documentul prevede organizarea de consultări periodice, atît la nivelul conducerii acestor organisme, cît şi la nivel de experţi pentru promovarea acţiunilor privind cultura concurenţială.

„Republica Moldova mai face astfel un pas înainte în domeniul colaborării bilaterale și internaționale în domeniul concurenței. Ne este utilă experiența Georgiei în acest sens și, evident, putem promova cele mai bune practici concurențiale din țara noastră", a declarat Viorica Cărare.


La rîndul său, Nodar Khaduri a salutat deschiderea și progresele înregistrate de Republica Moldova în domeniul concurenței.

În cadrul Conferinței de la Tbilisi, Viorica Cărare a mai prezentat un discurs privind promovarea mediului concurențial în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?