X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moș Crăciunul moldovean a intrat în top-6 cei mai populari Moși Gerilă din țările CSI

16 noi. 2017,, 18:30   Societate
4735 0

În baza analizei popularității vizitării de către turiști a reședințelor Moșilor Crăciuni din diferite țări ale fostei CSI, a fost identificat un grup de lideri, printre care se număra și Moș Crăciunul moldovean.

Ratingul celor mai populari Moși Crăciuni ai iernii 2017/18 a fost alcătuit de Agenția Analitică pentru Turism. Printre turiștii ruși cel mai popular din CSI a devenit Moșul Gerilă belorus –Ziuzea cu nepoțica lui Snegurocika. Ei întîlnesc oaspeții la reședința lor din Belovejskaia Pușcia, din regiunea Brest. Pe moșia lui de 15 hectare se află casa lui Moș Gerilă cu sala tronului și căsuța lui Snegurocika. De asemenea, acolo se află o cămară pentru păstrarea comorilor (scrisori, desene și cadouri), o moară magică pentru transformarea faptelor rele în praf și nisip, poienița celor 12 luni, un Pom de Crăciun viu, cu înălțimea de 40 de metri și multe alte lucruri interesante.

Din Top-6 fac parte, de asemenea: Aiaz Ata (Kazahstan), Șahta Baba (Azerbaijan), Kahand Papa (Armenia) și Korbobo (Uzbekistan) și Moș Crăciun (Moldova). Următoarele locuri au fost ocupate de: Aiaz Ata (Kîrgîzstan), Boboi Barfi (Tadjikistan), Aiaz Baba (Turkmenistan), Tovlis Babua (Georgia) și Sfîntul Nicolae (Ucraina).

Principalul Ded Moroz (Moș Gerilă) își sărbătorește ziua de naștere pe 18 noiembrie în orașul Veliki Ustiug, regiunea Vologda. La sărbătoarea sa, el aprinde luminițele de pe primul Pom de Anul Nou din Rusia șii-i întîlnește pe toți Moșii Moroz (Gerilă) din toată Rusia și țările CSI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?