Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Papa Francisc vinde un Lamborghini la licitație (FOTO)

16 noi. 2017,, 20:01   Societate
4742 0

Papa Francisc vinde un Lamborghini pentru a oferi bani comunității creștine din Irak decimată de ISIS. Mașina va fi vîndură la licitație de celebra casă de licitații Sotheby’s, scrie ABC News.

Papa Francis a primit, miercuri un Lamborghini nou, dar a anunțat că nu se va folosi de această mașină ci o va vinde la licitație, iar banii vor fi oferiți comunității creștine din Irak afectată de ISIS:

Mașina, o ediție specială Lambourghini Huracan va fi scos la licitație de Sotheby’s, iar încasările vor merge la organizații de caritate, inclusiv una care are scopul de a ajuta la reconstruirea comunităților creștine din Irak care au fost devastate de grupul juhadist Stat Islamic.


Celebrul producător de mașini de lux i-au oferit Papei Francisc o mașină elegantă, albă, cu detaliile papale inscripționate în aur. Papa a binecuvîntat mașina imediat ce a primit-o.

Prețul de bază al unui Lamborghini Huracan, a cărui reclamă a fost filmată pe Transfăgărășan, lansat pe piață în 2014 este de 183.000 de euro, dar mașina primită de papă va aduce cu siguranță mult mai mult, avînd în vedere faptul că este ediție specială, lucrată special pentru suveranul pontif.

În calitate de papă, Francisc folosește un Ford Focus albastru în interiorul zidurilor Vaticanului și a renunțat la celebrele SUV-uri antiglonț folosite de predecesorii săi în vizitele externe, optînd pentru mașini mult mai modeste precum Fiat sau KIA.

Vaticanul a anunțat că unele dintre fondurile strînse din licitație vor merge la reconstruirea locuințelor, a bisericilor și a clădirilor publice din Cîmpiile Ninive din Irak, care au fost devastate în ultimii trei ani de către ISIS. Scopul acestor bani este de a permite creștinilor care au fost forțați să fugă din Ninive „să se întoarcă în sfîrșit la rădăcini și să-și recapete demnitatea”.

Papa Francisc vinde un Lamborghini

Alți bani vor fi alocați organizațiilor de caritate care ajută femeile traficate și forțate să se prostitueze și pe cele care oferă asistență medicală în Africa.

Marca Lamborghini este deținută de Volkswagen din Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?