X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Președintele Curții de Conturi se plînge de salariul mic

16 noi. 2017,, 15:10   Politică
5044 3

Actualul președinte al Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, s-a plîns astăzi, în plenul Parlamentului, de faptul că primește salariu prea mic, comunică NOI.md.

Untilă a menționat că, de cînd a devenit șef al Curții de Conturi, veniturile i s-au redus în jumătate, întrucît primește un salariu de două ori mai mic decît salariul pe care îl avea în calitate de deputat.

Mai mult decît atît, Untilă le-a cerut deputaților să aprobe majorarea bugetului anual al Curții de Conturi, întrucît, spune el, auditorii nu sînt remunerați suficient pentru munca depusă. Potrivit lui, la Curtea de Conturi au rămas doar 65 de angajați, deși instituția dispune de peste 200 de locuri de muncă.

"Avem auditori bine pregătiți și, cînd pleacă, deja pe scări îi așteaptă cineva. A fost un caz cînd într-o singură au plecat patru auditori. Noi am demonstrat că sîntem independenți, auditorii noștri nu au fost presați sau ghidați de cineva, de aceea avem un rezultat foarte bin. Da! Este incomod pentru cei care execută recomandările noastre – executivul. Pe de altă parte, să știți că la anul viitor, din aceste neajunsuri, jumătate se vor reduce", a explicat Untilă.

Menționăm că deputații au audiat astăzi raportul Curții de Conturi asupra administrării resurselor financiare publice și patrimoniului public pentru anul 2016. Raportul denotă că au fost depistate nereguli în domeniul gestionării banilor publici, în valoare de 11 miliarde de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?