Cine este omul care a creat Bitcoin-ul

Cine este omul care a creat Bitcoin-ul

A fost cel mai prolific an de care s-a bucurat cryptomoneda Bitcoin, valoarea acesteia crescînd de la 600 la un maxim record de peste 7.300 de dolari.

Drept rezultat, unul dinre cei mai mari deţinători de Bitcoin are acum o avere de aproape 6 miliarde de dolari, potrivit Time.

În 2013, specialistul în Bitcoin şi directorul firmei de cryptomonede rsk.co, Sergio Lerner, a scris o serie de postări pe blogul personal prin care explica de ce crede că un cont care deţinea 980.000 Bitcoin, aparţinea misteriosului fondator al cryptomonedei, Satoshi Nakamoto.

Lerner a analizat traseul primilor Bitcoin creaţi sau „minaţi” şi i-a urmărit pînă la o singură sursă de minare.


Acesta credea că oricine altcineva în afară de Satoshi ar fi încercat cu siguranţă să vîndă din Bitcoini petntru a face profit din ceea ce s-a dovedit a fi o investiţie de succes. Faptul că niciun Bitcoin nu a fost mutat de atunci din acel cont sugerează că „minerul” arată încredere deplină în Bitcoin, şi este cu siguranţă Satoshi, potrivit lui Lerner.

Nolan Bauerle, cercetător în cadrul grupului CoinDesk, spune că analizeze lui Lerner sînt de obicei acceptate drept exacte în comunitatea Bitcoin.

„Analiza de bază rămîne cea realizată de Sergio Demian Lerner şi publicată acum 3-4 ani. Nu există prea multe informaţii în afară de asta, dar analiza aceea s-a transformat în ceva ce oamenii citează drept adevăr absolut”, spune Bauerle.

Deci, cine este Satoshi Nakamoto? Au fost mai mulţi oameni care au revendicat identitatea. În 2014, Newsweek a urmărit un bărbat din California pe nume Dorian Satoshi Nakamoto, care a negat zvonurile că el ar fi acel Satoshi Nakamoto.

Apoi în 2016, un australian pe nume Craig Wright a susţinut că el a inventat cryptomoneda. Dar alţi observatori au indicat inconsistenţe în dovezile pe care le-a adus Weight şi în alte elemente cunsocute despre povestea de fundal a lui „Satoshi”, făcîndu-i pe mulţi să concluzioneze că Wright nu este Satoshi.Prin urmare, nu există o informaţie total validă şi acceptată referitoare la adevărata identitate a lui Satoshi.

Dar cineva stă pe o avere de 5,8 miliarde de dolari.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load