Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fostul primar al Taracliei și-a găsit dreptate la Curtea Supremă de Justiție

15 noi. 2017,, 15:10   Politică
3848 2

Fostul primar al orașului Taraclia Serghei Filipov a fost achitat de Curtea Supremă de Justiție în dosarul în care a fost învinuit de exces de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu, informează NOI.md.

Edilul a ajuns pe banca acuzaților după ce a dispus defrișarea cîtorva arbori din centrul orașului. Filipov s-a declarat nevinovat, arugmentînd că la mijloc este vorba de o răfuială politică.

„A durat patru ani, dar nevinovăția mea a fost demonstrată. Curtea Supremă de Justiție a luat o decizie în «cazul arborilor de tuia» în favoarea mea. Circul dezgustător pe marginea dosarului fabricat, care avea loc la Judecătoria din Cahul, nu avea nicio tangență cu un proces judecătoresc echitabil”, a declarat Serghei Filipov.

Menționăm că sentința pronunțată de Curtea de Apel Cahul în aprilie 2016 prevedea o amendă de 8 mii de lei, cu restituirea unui prejudiciu de 164 de mii de lei și suspendarea din funcție.

Primarul a explicat că decizia de a defrișa copacii din curtea Primăriei a fost luată de Consiliul orășenesc pe motiv că o bună parte dintre copaci erau uscați. Ulterior s-a constatat că pădurarul nu a solicitat o autorizație corespunzătoare de la Serviciul Ecologic, iar deoarece aceasta se subordonează primarului, toată responsabilitatea a fost trecută pe umerii lui Filipov.


Procurorii au încadrat infracţiunea în baza art. 328 din Codul penal, exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?