Candu îi îndeamnă pe chișinăuieni să fie răbdători

Candu îi îndeamnă pe chișinăuieni să fie răbdători

Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, susține că locuitorii capitalei nu au de ce să pătimească din cauza crizei administrative de la Primărie, notează NOI.md.

El i-a îndemnat pe chișinăuieni să fie răbdători și să aștepte deznodămîntul referendumului din 19 noiembrie, iar după asta lucrurile se vor clarifica. Potrivit lui Candu, implicarea puterii centrale în administrarea treburilor capitalei în situații de criză este un lucru obișnuit în alte state, iată de ce, dacă va fi necesară intervenția Guvernului, o va face.

„Ce ține de administrația orașului, consider că trebuie să existe un administrator, chiar și temporar, ca să miște lucrurile. Sîntem în prag de iarnă, curând o să cadă zăpada. Autoritățile locale trebuie să fie gata. Am văzut că primarul interimar deja a făcut unele demersuri. Orașul trebuie administrat bine. În unele state, într-o situație de criză, se implică chiar și legislativul dacă este cazul, pentru a se lua o decizie și pentru a stabili un interimat la primărie, pînă se găsesc soluții ca locuitorii să nu aibă de suferit”, a punctat Candu.

Demnitarul i-a recomandat noului primar interimar, Silvia Radu, să-și facă munca pînă la capăt conștiincios.

Totodată, democratul s-a pronunțat împotriva deciziei adoptate anterior de Consiliul electoral de circumscripție Chișinău de a refuza înregistrarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant în campania electorală.  

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load