Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Morari despre imaginile compromițătoare în care apare Chirtoacă

13 noi. 2017,, 18:31   Politică
6902 0

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat pentru deschide.md că imaginile video în care apare Dorin Chirtoacă nu erau pe niciun dispozitiv ridicat de procurori în urma perchezițiilor.

Spusele lui Morari vin în contextul în care atît Chirtoacă, cît și Mihai Ghimpu, spuneau că nu exclud că ar fi vorba de o scurgere de informație de la procuratură.

„În marja competenței mele am inițiat o investigație internă privind informația deținută în telefoane. Eu verific personal acest lucru precum și implicarea procurorului de caz sau implicarea altor procurori care au avut accces la materialele cauzei penale. Dacă se constată implicarea cuiva din Procuratura Anticorupție, eu o să-mi dau demisia”, susține Morari.

Mai mult, Morari spune că imaginile care îl vizează pe edilul suspendat nu s-au regăsit pe niciun dispozitiv ridicat de procurorii anticorupție în cadrul perchezițiilor efectuate.

„Faptul respectiv este pasibil de urmărire penală deoarece este violarea dreptului la viața privată”, mai declară procurorul, subliniind însă că pentru a fi deschisă o cauză penală e nevoie de o plîngere depusă de Chirtoacă.


Morari a mai adăugat că difuzarea a asemenea imagini „nu este acceptabilă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?