X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

UE impune sancțiuni împotriva Venezuelei

13 noi. 2017,, 20:30   Externe
1947 0

Miniștrii de externe ai țărilor membre UE au adoptat luni sancțiuni împotriva Venezuelei, inclusiv un embargo asupra armelor, ca răspuns la criza politică gravă care afectează această țară, relatează dpa și AFP.

Venezuela devine astfel prima țară din America Latină care este vizată de astfel de măsuri ce reflectă "îngrijorarea UE privind situația din țară", conform textului concluziilor adoptate luni în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de externe ai UE de la Bruxelles. Principiul a fost aprobat miercuri de către ambasadorii celor 28 de țări.

Pe lîngă embargoul asupra armelor, Uniunea Europeană a decis instituirea unui cadru legal pentru sancționarea unor persoane și entități prin impunerea unei interdicții de călătorie în UE și blocarea activelor acestora dacă va fi necesar.

'Aceste măsuri vor fi folosite într-o manieră flexibilă și graduală și pot fi extinse, prin vizarea celor implicați în nerespectarea principiilor democratice ale statului de drept și încălcarea drepturilor omului", au afirmat miniștrii de externe ai UE într-un comunicat.

"Măsurile sînt menite să nu afecteze populația Venezuelei, a cărei situație UE încearcă să o amelioreze", se precizează în text.


Ele "pot fi anulate în funcție de evoluția situației din țară, în special prin organizarea de negocieri credibile și constructive, respectarea instituțiilor democratice, adoptarea unui calendar electoral complet și eliberarea tuturor deținuților politici", se arată în document.

'Obiectivul politic este de a aduce guvernul la masa negocierilor cu opoziția și, astfel, de a ajuta la ieșirea din actuala criză politică", a declarat miercuri o sursă europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?