Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deschiderea oficială a biroului NATO va avea loc în decembrie

11 noi. 2017,, 15:00   Politică
4038 2

Biroul de legătură NATO la Chişinău este deja funcțional pentru că șefa oficiului este deja la Chișinău. Din primăvară și-a început acest mandat.

Însă deschiderea fizică a biroului se va face în luna decembrie. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, purtătoarea de cuvînt a NATO, Oana Lungescu, a declarat că, deși există diverse interpretări privind tergiversarea inaugurării acestui birou, nu este vorba despre rea-voință şi nici de întîrzieri voite, ci există anumite proceduri financiare care trebuie respectate, transmite IPN.

„Pînă la urmă, e vorba de fonduri publice NATO, care sînt girate cu foarte mare atenție de cele 29 de țări membre ale Alianței, dar cred că toate aceste probleme vor fi rezolvate foarte curînd și spațiul fizic al acestui birou va fi deschis în decembrie, dar, cum spuneam, între timp, șefa acestui birou este deja de multă vreme în Republica Moldova și lucrează foarte strîns pentru a explica ceea ce facem, care este natura acestui parteneriat și cum poate el ajuta Republica Moldova”, a menţionat purtătoarea de cuvînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?