Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Tăierea arborilor în capitală: «obicei» la modă și bănos

11 noi. 2017,, 12:45   Capitala
5523 2

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul zilei de sîmbătă, 11 noiembrie 2017, între orele 7.00 – 15.00, în oraş se vor desfăşura lucrări de curăţare sanitară a arborilor, după cum urmează.

- str. 31 august 1989, în perimetrul străzilor Al. Puşkin – Vlaicu Pîrcălab;

- str. Veronica Micle, în perimetrul străzilor Al. Puşkin – Vlaicu Pîrcălab;

- str. Mitropolit Petru Movilă, în perimetrul străzilor București – 31 august 1989;

- str. 31 august 1989, în perimetrul străzilor Toma Ciorbă – Al. Lăpușneanu;


- str. Mihai Eminescu, în perimetrul străzilor Columna – Alexandru cel Bun;

- șos. Muncești, tronsonul cuprins între străzile Minsk – Căușeni.

În special, serviciile municipale de profil vor curăţa arborii care se află într-o stare fitosanitară nesatisfăcătoare, au ramurile uscate şi cu procese de putrefacţie la tulpină sau prezintă pericol real pentru oameni.

Potrivit primăriei, lucrările de defrişare şi curăţare a copacilor uscaţi, dar şi înlocuirea lor cu puieţi de talie înaltă, vor continua pe întreaga perioadă a repaosului vegetativ, adică pînă în luna aprilie.

Menționăm că, Pe străzile și în parcurile Chișinăului, care a fost cîndva cel mai verde oraș din fosta Uniune Sovietică, au loc tăieri masive de copaci.

Potrivit ecologului Oleg Mantorov, în medie, un metru ster de lemne costă circa 800 de lei, în funcție de tipul lemnului. La prețurile existente, vînzarea acestora se consideră o afacere rentabilă 100%, deoarece în copacul tăiat nu a fost investit nimic de autorități, în afară de cheltuielile pentru tăiere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?