Bașcanul Găgăuziei și-a exprimat dezacordul față de poziția instanțelor

Bașcanul Găgăuziei și-a exprimat dezacordul față de poziția instanțelor

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și-a exprimat dezacordul categoric cu poziția instanțelor de judecată, prin decizia cărora suspectul de comiterea unui accident tragic la Ceadir-Lunga, pe 28 octombrie, a fost transferat din Izolatorul de Detenție Preventivă în arest la domiciliu.

Bașcanul autonomiei consideră că este important să subliniem că această persoană este suspectată de acțiuni, care au dus la moartea a patru tineri locuitori din Ceadîr-Lunga.

Locuitorii Autonomiei Găgăuziei au rămas nedumeriți: de aceea că fostul președinte al Adunării Populare, Dimitri Constantinov, care a provocat un accident rutier fără consecințe grave și care a ajuns la un acord cu partea vătămată se află în arest preventiv. Iar persoana implicată în accidentul rutier, în rezultatul căruia au murit patru tineri și care a avut antecedente penale, fiind lipsită de permis pentru conducere în stare de ebrietate, este plasată doar în arest la domiciliu?

Bașcanul a constatat că astfel de hotărîri în instanțele de judecată subminează credința rudelor și prietenilor decedaților, a locuitorilor autonomiei și a tuturor cetățenilor Republicii Moldova într-un proces imparțial, cu inițierea urmăririi penale și pedepsirii vinovatului.

În acest context, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, face apel către autoritățile de supraveghere, care efectuează ancheta pentru a contesta această hotărîre a instanței de judecată.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load