O stație spațială se prăbușește pe Pămînt - anunț oficial

O stație spațială se prăbușește pe Pămînt - anunț oficial

Cea mai mare parte a corpului stației spațiale chineze o să ardă în atmosfera Pămîntului atunci cînd aceasta se va prăbuși la finalul anului acestuia sau la începutul anului viitor.

În condițiile în care unele fragmente vor ajunge la sol, acestea vor cădea cel mai probabil pe o suprafață ce include Spania, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia, scrie Sputnik, care citează comunicatul ESA.

Agenția Spațială subliniază că momentul și locul prăbușirii nu pot fi calculate cu exactitate nici cu puțin timp înaintea intrării în atmosferă a stației spațiale.

ESA a mai precizat că în istoria misiunilor spațiale nu au fost înregistrate victime din cauza fragmentelor căzute din spațiu pe Pămînt.

Stația spațială Tiangong-1, care cîntărește 8,5 tone, a fost lansată în 2011 și a fost folosită pentru cîteva misiuni în cadrul programului spațial al Chinei.

În 2016, după mai multe luni de speculații, oficialii chinezi au admis că au pierdut controlul asupra stației, care urmează să se prăbușească pe Pămînt.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load