FĂRĂ BANI pe card, după ce au dat SHARE unui anunţ al unei companii aeriene

FĂRĂ BANI pe card, după ce au dat SHARE unui anunţ al unei companii aeriene

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică din România a anunțat, miercuri, că mii de români au fost victime ale unei escrocherii, după ce au fost păcăliți să dea un share unui anunț în numele companiei Wizzair, scrie observator.tv.

În urmă cu două săptămîni, hackerii au lansat mai multe pagini web false în numele majorităţii companiilor aeronautice, respectiv un site fals pentru Tarom, alt site fals pentru Blue Air, altul fals pentru Wizzair.

Internauții erau rugați să-și dea datele personale pentru a putea cîștiga 2 bilete de la acea companie dacă dădeau share paginii respective.

Mulți s-au prins că e o păcăleală şi au dat dat sfoară în țară.

Însă, experţii IT spun că hackerii au vrut doar să testeze piaţa, iar astăzi au revenit cu altă pagină falsă. Una singură, în numele WizzAir.

Ideea a rămas aceeași: completezi datele persoane, dar acum ţi se cerea să bagi şi datele unui card bancar, dai share şi poţi să cîştigi 2 bilete gratuite.

Asemenea în luna septembrie curent, o altă țeapă cu vouchere Kaufland, eMag şi Tarom a împînzit rețelele de socializare. Astfel, pe reţeaua de comunicare Whatsapp venea un mesaj prin care utilizatorii erau anunţaţi că au cîştigat un voucher în valoare de 250 de lei ce poate fi folosit în magazinele Kaufland. De asemenea, tot prin mesaje WhatsApp foarte mulţi oameni au fost păcăliţi cu bilete gratuite de avion sau vouchere la Emag. 


 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load