X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Invenții deocheate la cea de-a XV-a ediție „Infoinvent”

9 noi. 2017,, 14:41   Ştiinţă şi IT
2313 0

În jur de 100 de întreprinderi, creatori și inventatori din peste zece ţări vor prezenta invenții, produse și servicii creative, proiecte inovaționale la cea de-a XV-a ediție a expoziției „Infoinvent”, care se va desfășura la Moldexpo în perioada 15-18 noiembrie.

Evenimentul este organizat de către Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Academia de Științe, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT), cu susținerea Oficiului European de Brevete, transmite IPN.

În cadrul expoziției vor fi prezentate instrumente medicale și ambalaje pentru produse lactate inovative, un nou tip de scaun pentru lucru la calculator, sistem de sterilizare a bancnotelor, geantă cu baterie solară, roboți etc. „Evenimentul este o platformă pentru inventatori, pentru oamenii de creație, pentru promovarea, familiarizarea publicului larg cu invenții din diferite domenii”, a spus directorul general AGEPI, Lilia Bolocan, joi, 9 noiembrie, la o conferință de presă.

Oferta expozițională va fi grupată în cinci compartimente: invenții; soiuri de plante și design industrial; produse și servicii inovative; proiecte de inovare și transfer tehnologic; creații ale tinerilor și ale industriei creative. „Expoziția va fi un mediu propice pentru întîlniri de afaceri între inventatori, creatori și reprezentanți ai sectorului investițional”, a subliniat Lilia Bolocan.

Directorul general AITT, Roman Chirca, a spus că expoziția este o oportunitate de evaluare a sectorului inovațional din Republica Moldova. „Acum cinci ani, nu exista un document oficial în care să fi fost utilizat cuvîntul inovație, nici în strategiile de dezvoltare a ţării, acum acest cuvînt apare tot mai frecvent. Suntem încă departe de ceea ce ne dorim, însă cu certitudine există o dinamică pozitivă”, a spus Roman Chirca.

Cea de-a XV-a ediție a expoziției „Infoinvent” cuprinde mai multe conferințe tematice, seminare, masterclass-uri, ateliere și workshop-uri. Expoziția are loc odată la doi ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?