X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ruperea relațiilor diplomatice dintre Rusia și Ucraina va complica situația

8 noi. 2017,, 18:02   Externe
2534 0

Rusia este convinsă că o eventuală decizie a Ucrainei de a rupe relațiile diplomatice cu Moscova va afecta interesele cetățenilor ambelor țări și va afecta reglementarea conflictului din sud-estul Ucrainei, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin.

„Dacă de data aceasta decizia va fi luată, se va complica și mai mult situația și, cel mai important, va afecta interesele oamenilor atît în ​​Ucraina, cît și în Rusia”, a spus Peskov.

El a menționat că, în opinia Moscovei, „în ultimii ani la Kiev s-au luat multe decizii care au avut cele mai negative consecințe pentru soluționarea conflictului din sud-estul țării”.

Peskov nu a explicat in ce masura ruperea relatiilor diplomatice dintre Kiev si Moscova va influenta conflictul din Donbas, pentru ca, cel putin oficial, Rusia nu recunoaste ca ar avea vreun amestec in ceea ce sustine ca ar fi „razboiul civil” din Ucraina.

Anterior, mass-media a scris că proiectul de lege privind reintegrarea Donbasului, care este dezbatut în Rada Supremă a Ucrainei, ar contine un amendament care impune ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia.


Cu toate acestea, șeful Comisiei pe Problemele de securitate din parlamentul Ucrainei, Serghei Pașinsky a negat că astfel de amendamente au fost propuse spre examinarea deputaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?