X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

A fost inaugurat primul Fond de investiții al startupurilor din Moldova

8 noi. 2017,, 15:01   Ştiinţă şi IT
3646 0

Astăzi a fost inaugurat Fondul de Investiții al Startupurilor din Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc în contextul evenimentului Chisinau Startup Week, în cadrul unei zile dedicate în întregime interacțiunii dintre investitori, instituții de finanțare de nivel local și regional și startupurile din Republica Moldova.

Potrivit Anei Chirița, director executiv al Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC în cadrul Proiectului Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill”, finanțat din sursele USAID și ale Guvernului Suediei, ATIC și Fribourg Capital planifică să contribuie, începînd din anul 2018, cu cîte 100 de mii de euro fiecare, așa încît astăzi există un cuantum de 200 de mii de euro în total, pentru a investi la etapa incipientă în startupuri.

Tot astăzi, în cadrul Chisinau Startup Week 2017, a fost anunțată fondarea comunității investitorilor locali Moldovan Angel Network (MAN). Deși e încă în perioada de creare și coagulare, comunitatea reprezintă un grup de business manageri, cu experiență vastă în afaceri din diferite domenii, care sînt dispuși să consilieze și, ulterior, să investească în startupurile create în Republica Moldova și relevante la nivel internațional.

Pînă în acest moment, Chisinau Startup Week a întrunit peste 1000 de participanți.


Chisinau Startup Week este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” Tekwill.

Parteneri ai evenimentului sînt Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova, Proiectul de Competitivitate din Moldova, MIEPO, Starnet, iHUB Chișinău, Simpals și 999.md. Partener media general: Publika TV. Parteneri media: Agora.md, Diez.md, Locals.md, Moldova9.com, Unimedia.info, Point.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?