X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Jirinovski a sugerat SUA cum să economisească pe seama lui Trump

9 noi. 2017,, 01:00   Externe
3700 0

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR), Vladimir Jirinovski, prezice o schimbare a modelului administrației publice din Statele Unite, transmite REGNUM, citat de NOI.md.

Jirinovski este sigur că SUA s-au îndepărtat de republica prezidențială și se apropie de cea parlamentară, deoarece totul decide Congresul.

„Ne-am convins că America nu e o republică prezidențială, ci una parlamentară distorsionată, pervertită – totul decide Congresul. Poate că și este bine, dar atunci trebuie modificată Constituția și ales președintele în Congres – va fi mai ieftin și mai rapid”, a afirmat deputatul în Duma de Stat.

„Dacă mai mulți oameni – 3 milioane – au votat pentru (președintele american Donald) Trump, întregul Congres și Senat – împotriva lui Trump, adică real și oamenii sînt împotriva lui Trump, și Congresul, și Senatul, și toți, dar el este președinte. Ce fel de democrație și alegeri sînt acestea? Trebuie să se aleagă la ședința Congresului, ca în Germania, Italia, Grecia, Israel și în multe alte țări. Pentru ce trebuie inventate alegeri prezidențiale separate? Acest lucru e scump”, a spus parlamentarul.

În opinia lui, "rolul poporului este denaturat prin alegători, ei pot fi intimidați, mituiți și acest lucru este oferit ca exemplu al democrației".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?