Expoziție inedită, vernisată la Guvern

Expoziție inedită, vernisată la Guvern

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, astăzi, alături de membrii Cabinetului de miniștri, la inaugurarea expoziției artistului plastic Mihai Țăruș, vernisată în clădirea Guvernului, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului. 

Premierul a subliniat că inițiativa organizării evenimentului a venit din dorința de a valorifica și promova arta națională, accentuând că și delegațiile străine aflate în vizită la Guvern vor avea posibilitatea să admire creațiile expuse. „Dacă ne dorim ca imaginea Republicii Moldova să fie frumoasă în exterior, de ce să nu arătăm această frumusețe și aici, în interior. Avem talente care trebuie promovate”, a declarat Premierul. 

Totodată, Prim-ministrul a menționat că genericul expoziției „Transparențe” este unul simbolic pentru acest Executiv, care și-a propus să asigure transparență maximă în activitatea sa. De asemenea, Pavel Filip a accentuat că expozițiile de artă vor avea loc periodic în clădirea instituției, menționând că tablourile creează o atmosferă pozitivă, iar acest exemplu trebuie să fie preluat și de alte autorități publice. 

La rândul său, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a salutat inițiativa Premierului de a promova valorile culturale în sediul Guvernului. „Maestrul Țăruș a demonstrat prin lucrările sale că Republica Moldova este Europa în mișcare și că noi putem demonstra cele mai frumoase valori prin oamenii noștri de cultură”, a spus Monica Babuc. 

Pictorul Mihai Țăruș a mulţumit autorităţilor pentru posibilitatea de a vernisa lucrările sale la Guvern și de a transmite publicului stările interioare ale unui om de artă. 

Mihai Țăruș este un cunoscut artist plastic, apreciat în Republica  Moldova și peste hotarele țării. Lucrările sale au fost expuse în renumite galerii din Statele Unite ale Americii, Finlanda, Franța. În incinta Guvernului, în cadrul expoziției „Transparențe” sunt prezentate 21 de lucrări ale maestrului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load