Hotelul transformat peste noapte în închisoare pentru „elită” (FOTO)

Hotelul transformat peste noapte în închisoare pentru „elită” (FOTO)

Un hotel de 5 stele din capital Arabiei Saudite al companiei Ritz-Carlton ar fi fost transformat în centru de detenție pentru membrii elitei saudite.

 

Membrii a familiei regale saudite au fost arestați în urma raidurilor anticorupție declanșate la ordinul prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman. Pe rețelele de socializare au apărut înregistrări ce par a suprinde oameni închiși în camerele luxosului hotel din capitala Arabiei Saudite, transformat peste noapte, în weekend, în centru de detenție, relatează The New York Times. Oaspeții hotelului ar fi fost evacuați pe nepusă masă și transportați cu autobuzele spre alte hoteluri din Riyadh, scrie presa britanică.

Marriott International, din care face parte Ritz-Carlton, a precizat într-o declarație către Associated Press că evaluează situația, dar nu a furnizat detalii despre identitatea persoanelor închise în hotel în regim penitenciar. „Din cauza unor circumstanțe neprevăzute, liniile de internet și de telefon ale hotelului sunt în prezent deconectate”, a scris luni administrația hotelului pe site-ul Ritz-Carlon, potrivit CNN Money.

La sfîrșitul lunii octombrie, prințul moștenitor a promis o Arabie Saudită „modernă”, care să se îndepărteze de imaginea unei țări mult timp considerate ca exportatoare a wahhabismului, o versiune riguroasă a islamului, ce a alimentat numeroși jihadiști din întreaga lume.

În același timp, el a acționat pentru consolidarea puterii sale politice, procedînd în special la un val de arestări a disidenților, printre care clerici influenți și intelectuali. În acest context 11 prinți și zeci de foști miniștri au fost arestați în Arabia Saudită la decizia unei comisii anticorupție, a anunțat canalul de televiziune prin satelit Al-Arabiya, cu capital saudit.

Arestările au avut loc la scurt vreme după înființarea acestei comisii, condusă de prințul moștenitor Mohammad bin Salman, în vîrstă de 32 de ani. El deține și portofoliul Apărării.

 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load