Un chilian este cel mai bătrîn om din lume (FOTO)

Un chilian este cel mai bătrîn om din lume (FOTO)

Celino Villaneuva Jaramillo, un chilian de 121 de ani este cel mai bătrîn om, potrivit oficialilor din Chile, dar nu este recunoscut de Cartea Recordurilor.

 

Don Celino, cum este cunoscut de toată lumea, susține că a fost născut pe 25 iulie 1896 și, chiar dacă toate actele sale au dispărut  într-un incendiu care i-a distrus compet casa în urmă cu 22 de ani.

Autoritățile chiliene au verificat istoricul bărbatului și i-au eliberat anul trecut o carte de identitate pe care scrie că este născut acum 121 de ani, scrie The Guardian. ”Am verificat în arhive și, Celino Villanueva Jaramillo a fost născut pe 25 iulie 1896 și încă este în viață„, a explicat Jacqueline Salinas, unul dintre ședii departamentului demografi din cadrul Institutului Chilian de Statistică.

Jaramillo s-a născut în orașul Rio Bueno, la aproape 30 de kilometri de capitala regională Valdivia. Anul 1896, când s-a născut Don Celino, a fost anul primei Olimpiade moderne, anul în care Utah a devenit al 45-lea stat american, Regina victoria a edvenit cel mai longeviv monarh britanic și Ford a produs primul său vehicul cu motor.

Multe detalii despre tinerețea sa nu sunt cunoscută, deoarece este dificil de comunicat cu el, dar ceea ce se știe cu siguranță este că toată viața sa a lucrat în agricultură. Nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii.

La vîrsta de 99 de ani, casa sa a luat foc și el a fost pe punctul de a-și pierde viața, după ce a suferit arsuri și a inhalat cantități mari de fum. A fost luat în grijă de Marta Ramírez și de atunci locuiește cu ea. Cînd a împlinit 115 ani, a fost vizitat de președintele Sebastián Pinera, iar în anul 2016, ministrul de Justiție chilian i-a înmînat personal noua sa carte de identitate.

Potrivit Cărții Recordurilor, Nabi Tajima, născută pe 4 august 1900 este cea mai bătrînă persoană, după ce Valerie Brown din Jamaica a decedat pe 18 septembrie la vârsta de 117 ani.

 

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load