X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Kedmi: politicienii moldoveni la cheremul Occidentului

7 noi. 2017,, 12:31   Politică
3364 0

Antagonismul, în ce o privește pe Moldova, poate fi catalogat, fără exagerare, drept unul serios. Pe de o parte: NATO și Statele Unite, de cealaltă parte: Rusia

Aceasta este însă doar o problemă externă, care nu poate influența considerabil asupra situației din republică. O altă problemă constă în faptul că politicienii locali încearcă să folosească acest antagonism, pentru promovarea propriilor interese. Declarația a fost făcută de către diplomatul, agentul secret, expertul în politica mondială, Iacov Kedmi, în cadrul unui interviu exclusiv, acordat postului de televiziune Accent TV, la emisiunea de autor a Ludmilei Belcencov ”Polius”.

”Problema internă este legată de autoidentificarea Moldovei. O parte din populație consideră că Moldova nu are dreptul la independență și trebuie să se unească cu statul roman. O altă parte a populației Moldovei, mă refer aici și la populația moldovenească, e de părere că Moldova are dreptul la independență în calitate de stat suveran”, a explicat expertul.

Iacov Kedmi nu exclude faptul că politicienii moldoveni sînt ațîțați de Occident, care are nevoie de un antagonism serios dintre Moldova și Rusia.

”Ei pot spune multe, ei pot strîmba din nas, ei se pot indigna sincer de nivelul corupției în Moldova și de faptul cum acești bani dispar. Cel mai important lucru este însă să țină Moldova cît mai aproape de sine, ca Moldova să fie într-o contradicție și într-un antagonism serios cu Rusia. Iar în schimbul acestui favor, ei sînt gata să-i ierte totul”, este convins diplomatul.


Totodată, Kedmi este sigur că Statele Unite ale Americii și Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic vor susține cu plăcere unirea Moldovei cu România, ceea ce, în primul rind, va fortifica România, hotarele căreia, în calitate de țară-membră a NATO, în acest caz, se vor apropia de Ucraina. În al doilea rînd, problema ”mărului discordiei” – Transnistria, va dispărea de la sine.

Ce-i drept, toate astea pot să se întîmple numai cu condiția ca în calea unirii celor două țări, acestea să nu întîmpine opunere de rezistență atît din partea cetățenilor moldoveni, cît și a Rusiei. În caz contrar, despre soluționarea cu forța a problemei nici nu poate fi vorba. Nici Europa, nici SUA, în opinia lui Iacov Kedmi, nu vor recurge la rezolvarea problemei pe această cale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?